Božićni tinel

No, kako je Grinch 2020. godine osmislio učinkovit plan za krađu Božića, otkazane su sve božićne priredbe, izložbe, sajmovi i manifestacije. Zapravo, ne baš sve.
Ako smo išta naučili ove godine, to je da se umjetnost ne može otkazati. Baš kao i voda, uvijek pronađe put do bunara duše. Unatoč zatvaranju galerije kluba Azimut, svih devetnaest umjetnika dostavilo je svoje radove u šibenske bunare. Izložba je  postavljena i odmah potom službeno
zatvorena sve do 8. siječnja 2021. godine. Svoje radove u zatvorenoj galeriji izložili su Zvonimir Vila,
Danijel Hrg (Deni Design), Miranda i Mario Juras (Lulas Art), Branka Grubić, Denis Jakovljević, Prixsa, Lana Martinović Čala, Dolores Bujas, Adrijana Diklić, Julijana Mašina, Ivana Antić Stošić, Zrinka Magazin, Branka Telenta, Vedran Baus, Nives Jakovljević, Silvija Sunara, Anita Franin Pećarica, Nino Šolić, a domaćim umjetnicima se pridružio Koraljko Greben iz doline Neretve. 

Galerija je uređena u stilu toplog božićnog tinela sa točno 167 izloženih unikatnih eksponata – slika, fotografija, instalacija, lampi, namještaja, nakita i različitih ručno rađenih uporabnih i ukrasnih predmeta. Prostor je okićen tisućama svjećica, božićnim drvcem, kaminom pa čak i letećim djedom božićnjakom.
Galerija je bila zatvorena svakim radnim danom i subotom, a nedjeljom nije radila.

– Ne možete doći i ne možete ju vidjeti. Ali ćete znati da je tu.
Zahvaljujući suvremenim tehnologijama, dio atmosfere je ipak došao u Vaše domove. Mogli su se  vidjeti radovi, upoznati umjetnike, kontaktirati ih. 
Atmosferu osmišljavanja i realizacije projekta možda najbolje opisuje interni radni slogan akcije:
„Why? Because fuck you 2020 , that’s why!“
Iz Azimuta posebno zahvaljuju kreativcima okupljenim u Kolektivu 4B, zaslužnim za ideju i realizaciju izložbe , šibenskim umjetnicima na vjeri u ovaj projekt, te ekipi Photo 82 na tehničkoj podršci čitave priče.

Devetnaest umjetnika i kreativaca sa šibenskog područja okupilo se (u manjim grupama, naravno ) u galeriji kluba Azimut kako bi realizirali jedinstvenu umjetničku akciju – božićnu izložbu koju se ne smije doći vidjeti.Prvobitno, akcija je bila zamišljena kao božićna art & craft prodajna izložba umjetnina i unikatnih predmeta na kojoj bi Šibenčani mogli pronaći jedinstvene i originalne poklone za svoje najbliže.