NEVIDLJIVA SCENA

Program „Nevidljiva scena“ uz potporu Ministarstva kulture i medija nastavlja ono bitno poslanje kluba Azimut, zacrtano još od samih početaka – promoviranje i predstavljanje nedovoljno afirmiranih, a izuzetno kvalitetnih domaćih i regionalnih bendova.  

Kopanje ispod svih tih srednjostrujaških naslaga i traženje kvalitetnog alternativnog zvuka zapravo nikad nije bilo lakše. Hrvatska i regionalna scena nikad nisu bile toliko raznovrsne i bogate sjajnim izvođačima, od kojih većina redovito dobiva visoke recenzentske ocjene na specijaliziranim medijima. No, na putu do šire publike, što svakako zaslužuju, ispriječili su im se ignorantski mediji, formatirana radija i nepredvidiva kretanja masovnog ukusa. 

Azimutova „Nevidljiva scena“ mali je, ali značajan, korak u ispravljanju takvih nepravdi. Program je uspješno startao u svibnju koncertom nimalo nevidljive Sare Renar u šibenskom kazalištu, a nastavit će se tijekom ljeta na livadi pred klubom, kao i najesen u koncertnoj dvorani Azimuta. Među ostalim, šibenskoj publici predstavit će se bendovi s nedavno objavljene kompilacije „Zagreb Calling“, kao i nekoliko šibenskih sastava koji su ove godine objavili albume. 

„Nevidljiva scena“ ukupno će publici u Azimutu donijeti osam koncerata, a koncept programa uključuje i kratke razgovore koje će s izvođačima voditi šibenski novinar Marko Podrug.